Egyedi lépcsőliftek kivitelezése


Ma már különböző lépcsőlifteket szerezhetünk be.
Az ülőszékes lépcsőlift a legegyszerűbb megoldás. Az alany beleül a székbe, és becsatolja magát egy biztonsági övvel.

Ez a lépcsőlift szabályosan, a lépcső mentén közlekedik. Mérete nem túl nagy, kis helyen is elfér. Viszont ez csak a kevésbé korlátozott személyek szállítására ajánlatos lépcsőlift, ugyanis kerekesszékkel nem használható. A célközönsége leginkább az idősebb korosztály, akiknek már nehezen megy a föl-le lépcsőzés. Gondoljunk az idősebbekre, hogy még ők is teljes emberek, ne keljen a lépcsőzés kihívása miatt azon tanakodniuk, hogy kinek adják el a házat, ahol leélték életüket. Könnyítsük meg közlekedésüket a lépcsőlift segítségével, hogy egyszerű módon föl és le mozoghassanak.
A lépcsőliftek másik fajtá a a platformos változat. Itt egy biztonsági korlátokkal ellátott plató segíti közlekedésünket a lépcső mentén. Kicsit nagyobb helyet foglal, mint az ülőszékes lépcsőlift, de ezt már a kerekesszékkel közlekedők is bátran használhatják. Kifejezetten úgy tervezték, hogy elférjenek rajta esetleg nagyobb csomagok, vagy a kerekesszék. Magáncélra is igen alkalmatos, de épületek akadálymentesítésénél is használják. A lépcsőlift nagy platója biztonságérzetet ad a kerekesszékkel közlekedőknek. De akár a költözésnél, vagy nagyobb bevásárlásnál is segítségünkre lehet.
A lépcsőliftek között még megtaláljuk a mobil/hernyótalpas lépcsőliftet. Kifejezetten kerekesszékkel közlekedők számára tervezték. A hernyótalpas lépcsőliftre a kerekesszéket biztonságosan rá lehet rögzíteni. Ez a lépcsőlift már nem a lépcső mentén halad,hanem magán a lépcsőn. Így válik mobillá. Szállítható is a szerkezet, nem foglal nagy helyet. A hernyótalpas lépcsőliftet akár a kocsi csomagtartójába is magunkkal vihetjük. Íg nem csak otthoni használatra kifejlesztett szerkezet, hanem akár egy bevásárlóközpontban is használhatjuk. Viszont a hernyótalpas lépcsőlift használatához segítséget kell kérnünk.

Honlap: Egyedi lépcsőliftek kivitelezése (https://www.comfort-lift.hu/)